0-100 – Moottoriliiton 100-vuotisjuhlakausi käynnistyi MoottoriGaalassa

Moottoriliiton kilpailijoilla, toimitsijoilla ja kerhoilla oli aihetta juhlaan MoottoriGaalassa 6.2.2021 – takana oli jälleen kerran menestyksekäs vuosi. MoottoriGaalassa palkittiin erikoispalkinnoin taustavoimia, kansainvälisiä ja kansallisia menestyjiä ja valittiin vuoden 2020 moottoriuheilijaksi Lasse Kurvinen.  Gaala toteutettiin koronaepidemia-aikaan sopivasti  ISTV:n striimilähetyksen välityksellä ja monipuolista moottoriurheilua juhlittiin yhdessä ympäri Suomen.

Koronapandemia on muokannut vahvasti Moottoriliiton lajien vuotta 2020. Kaikesta huolimatta, valtaosa liiton kilpasarjoista on pystytty toteuttamaan kerhojen ja lajiryhmien ansiokkaan työn tuloksena.

Gaala toteutettiin uudessa Urheilumuseossa, Olympiastadionilla. Ilta muistutti sykähdyttävästä moottoripyöräurheilun historiasta ja menestyksen vuosista, jotka eri lajeissa ovat jatkuneet vahvana tähän päivään saakka.

”On ilo nähdä uusien junioreiden esiin nousu ja menestys. Me voimme olla ylpeitä katsoessamme suomalaisten pian 100-vuotista mestareidenlistaa, se on huikea. On tärkeää, että me ammennamme kaiken osaamisen menneiltä vuosilta – mutta meidän on myös katsottava pitkälle tulevaisuuteen, irrotettava katse etulokarista. Me tarvitsemme yhteisiä ja lajirajat ylittäviä tekoja. Tämän vuoksi starttaamme tänään 0-100 kampanjan, joka on matka kohti Moottoriliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2022,” sanoo Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen.

Heikkinen korostaa lajien yhteistä työtä tulevina vuosina:
”Meidän pitää tehdä töitä, että saamme ansaitsemamme arvostuksen ja huomion kilpaillessamme muiden lajien kanssa näkyvyydestä ja katsojista. Meidän pitää yhdessä tehdä töitä resurssien kasvattamiseksi ja luottaa siihen – minkä radoilla jo tiedämme – tämä on tiimityötä.”

0-100 konsepti tuo moottoripyörä- ja moottorikelkkaurheilun lähelle meitä kaikkia.  Se on yhtä kuin tarinat ja ihmiset lajien parissa. Tavoitteena on tuoda moottoriurheilun into ja yhteisöllisyys yli lajirajojen ja auttaa uusia lajeista kiinnostuneita harrastajia, urheilufaneja ja mediaa löytämään nämä ainutlaatuiset ja koukuttavat lajit helposti ja saavutettavasti. 0-100 innostaa ja ottaa kaikki mukaan, omalla tavallaan, yhteiseen tarinaan kohti 100-vuotisjuhlavuotta 2022.