FLAT TRACK MESTARUUS JAETAAN ITALIASSA

Teksti: Lasse Kurvinen #365 / Kuvat: Jukka-Pekka Purtilo

MM-FINAALI 3, PARDUPICE, TSEKKI.

Flat track maailmanmestaruus jaetaan viikon päästä Italiassa ja tänään lauantaina Tsekin finaali 3 osakilpailussa sarjan kärjen pistetilanne tiukkeni.

Suomen dreamteami valmistautui kisapäivään huolellisesti, mutta päivästä tuli kuljettajalle haasteellinen. Kaluston kytkin alkoi temppuilemaan karsintaerissä ja minuuttiaikataululla ajettava kisa ei mahdollistanut kytkimen vaihtoa vaan pyrittiin ottamaan startit varmasti yhden rangaistuksen jälkeen. Finaalissa startti epäonnistui täydellisesti ja paras lähtöpaikka vaihtui kahdeksanteen sijaan ensimmäisessä kaarteessa.

Karsintaerissä Lasse ajoi sijoitukset 2, 2 ja 1, 1 jonka perusteella saatiin toiseksi parhaan pisteet 26 pistettä karsinnoista finaaliin. Daniel Moschini voitti kaikki karsintaerät ja oli paras, Kevin Corradetti oli kolmanneksi paras karsintojen pistemies.

10 kierroksen finaalissa huonon startin jälkeen Lasse ajoi todella väkevästi nousten nopeasti neljänneksi, josta kierroksen jälkeen nousu kolmanneksi Moschinin kantaan. Lassen onneksi Moschini teki virheen ja kuittasi kakkossijalle, jonka jälkeen saatiin kisaa startista johtanut Kevin Corradetti kiinni. Kevin ajoi hienosti ja Lasse ei pystynyt yrittämään ohi, viimeisellä kierroksella yritystä riitti mutta alle sekunnin erolla kärkikaksikko oli maalissa.

Sarja jatkuu viikon päästä Boves-Cuneossa Italiassa, kilpailu ajetaan tt-kilpailuna jossa pyörään asennetaan etujarru ja säätöjä muutetaan paljon, kuten välityksiä jne.

Pistetilanne:

1. Kurvinen Lasse 75p 2. Corradett Kevin 65p 3.Jell Markus 54p
4. Daniel Moschini 53p. 5.Sebastian Jean Pierre 46p. 6. Hanson Schruf ja Jiri Kraus 36p

Italian kilpailuun lähdetään ajamaan kauden päätöskilpailu ja haetaan menestystä, tavoitteena uusia maailmanmestaruus, toivotaan että mestaruus kruunataan voitolla!