JÄÄSPEEDWAY: Ala-Riihimäki suomenmestariksi Varkaudessa

Teksti: Päivi Lahti-Kuusisto 
Aki Ala-Riihimäki vei mestaruuden tämän vuoden jääspeedwayn SM-mittelössä. Kuva: Juha-Pekka Talasmo

Seinäjoen moottorikerhon Aki-Ala-Riihimäki ajoi tänään jääspeedwayn suomenmestariksi Varkaudessa. Hän eteni finaaliin semifinaalin kautta. Hopealle ajoi Keski-Pohjanmaan moottorikerhon Christer Biskop ja pronssille Kangasalan moottorikerhon Max Koivula. Ensimmäisen jääspeedwaykisansa ajanut, karsintaerästä kisaan noussut Henri Ahlbom sijoittui hienosti neljänneksi.
Ahlbom ja Koivula pääsivät alkueristä suoraan finaaliin. Ala-Riihimäki, Biskop, viime vuoden mestari Oulun Matti Isoaho sekä muutaman vuoden tauon jälkeen ritsalle asettunut Vaasan Mats Järf ajoivat semifinaalin, josta Ala-Riihimäki ja Biskop pääsivät finaaliin. 
Kisa sujui hyvin ilman loukkaantumisia tai rajuja kaatumisia. Varkaus Racing Teamilla oli kisaa edeltävänä yönä ja aamuna ollut kova urakka saada rata ja koko kisa-alue raivattua lumesta, sillä Varkaudessa oli satanut edellisen illan ja yön aikana parikymmentä senttiä lunta. Jää kesti yllättävän hyvin, vaikka pari viimeistä päivää oli ollut suojasäätä.
Koko kisa saatiin ajettua läpi kahdessa ja puolessa tunnissa. Yleisökin löysi kiitettävästi katsomoon; lippuja myytiin yli 800 kappaletta. Aurinko ja muutaman asteen pakkanen olivat plussaa tapahtumalle.

Tulokset:

1. Aki Ala-Riihimäki SeMK 12+3+3
2. Christer Biskop KPMK 12+2+2
3. Max Koivula KaMoKe 12+1
4. Henri Ahlbom FSM 13+0
5. Mats Järf VaMK 10+1
6. Matti Isoaho OMK 11+0
7. Mikko Jetsonen VRT 9
8. Tomi Norola SsMK 8
9. Tomi Tani VRT 7
10. Mikko Mäkinen ValkMK 7
11. Markku Weckman HyMK 5
12. Jani-Pekka Koivula PirMM 5
13. Timo Kankkunen VRT 3
14. Heikki Huusko KaMK 3
15. Atte Suolammi HäMK 2
16. Juha-Pekka Seppä VaMK 1
17. Rami Systä JaMoKe/UA 0