JÄÄSPEEDWAY: SM-finaalille päivä ja MM-karsijat

TEKSTI: Ratalajiryhmä/SML

Jääspeedwayn henkilökohtainen SM-finaali vuosimallia 2022 ajetaan lauantaina, helmikuun 26. päivä Varkaus Racing Teamin järjestämänä. Viime talvena ilman yleisöä Kauhajoella ajetun kilpailun voittajana kruunattiin Matti Isoaho, mutta nyt toiveissa olisi jälleen saada täysi tupa yleisöä todistamaan pistevääntöä suomenmestaruudesta.


Jääspeedwayn henkilökohtainen MM-sarja on tällä kaudella ainoastaan kolmen kilpailuviikonlopun mittainen. Helmikuussa ajetaan Venäjän Togliattissa, maaliskuussa Saksan Inzellissä ja huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Hollannin Heerenveenissä. Paikoista MM-sarjaan ajetaan ensin kuitenkin karsinta Ruotsin Örnsköldsvikissä 15. tammikuuta. Siellä Suomea edustavat Max Koivula ja Aki Ala-Riihimäki. Joukkueiden MM-finaali jää tällä kaudella ajamatta kokonaan, kun kansainvälinen liitto ei saanut kilpailulle järjestäjää.


Muut suomikuskien kansainväliset edustustehtävät odottavat EM-tasolla Puolassa (19.2. ja 19.3.) ja PM-tasolla Ruotsissa 19.3. Näihin kuljettajat nimetään myöhemmin.