JÄÄSPEEDWAY: SM-finaalin ilmoittautuminen alkanut

TEKSTI: Ratalajiryhmä/SML

Jääspeedwayn henkilökohtainen SM-finaali ajetaan Varkaudessa lauantaina helmikuun 26. päivä. Taistelu Suomenmestaruudesta alkaa Huruslahdessa ajajaesittelyllä kello 12.00. Ilmoittautuminen kilpailuun on auki Moottoriliiton omilla internet-sivuilla Motti-palvelussa. Se päättyy 23. päivä tammikuuta kello 18.00. Tämä antaa kuljettajille riittävästi aikaa ilmoittautua mukaan, ja toisaalta riittävästi aikaa siinä tilanteessa, että kuljettajia ilmoittautuu mukaan ylitse normaalin 16+2 ajokaavion.

Vallitseva ja mahdollisesti jopa paheneva koronatilanne saattaa johtaa tilanteeseen, jossa ennen SM-finaalia ei ole mahdollista järjestää minkäänlaista SM-karsintaa tai ajokatsastusta. Tätä ei-toivottua tilannetta ennakoimaan SM-finaaliin ilmoittautuneet kuljettajat tullaan asettamaan ranking-järjestykseen viime vuosien näyttöjen perusteella ilmoittautumisajan päätyttyä.Tämän listauksen 18 korkeimmin sijoitettua ovat mukana SM-finaalissa. Näistä rankingin sijat 15-18 ajavat ennen kilpailua yhden karsintaerän, josta kaksi parasta saavat paikan ajokaavioon ja kaksi sijoitetaan SM-finaalin varamiehiksi.

Tammikuun puolivälissä ollaan tilanteessa, jossa SM-finaalin järjestäjän oman ilmoituksen mukaan kilpailu tullaan ajamaan myös siinä tilanteessa, että yleisöä ei saisi katsomoon ottaa. Talven edetessä ja rajoitusten eläessä selviää, miten SM-finaali läpi viedään. Jo nyt mukaan ovat ilmoittautuneet viime viikonloppuna tiensä tämän kauden henkilökohtaiseen MM-sarjaan selvittäneet Max Koivula ja Aki Ala-Riihimäki. Sarjaa aiemmin ajanut Mats Järf aikoo myös olla mukana metsästämässä lisää mitaleita omaan kaappiinsa.