JÄÄSPEEDWAY: Suomalaiset hyvässä vauhdissa viikonlopun arvokisoissa

Suomen Moottoriliitto ratalajit

Suomalaisia jääspeedwaykuljettajia oli viikonloppuna runsaasti maailmalla arvokisoissa.

Puolassa kisattiin toinen Euroopanmestaruusosakilpailu. Siellä mukana olivat Aki Ala-Riihimäki, Mikko Jetsonen ja Rami Systä.Venäläiskuljettajien poissaollessa muutkin pääsivät loistamaan. Kokonaiskilpailun voittajaksi ajoi Itävallan Harald Simon. Hopeaa otti Saksan Luca Bauer ja pronssia Ruotsin Jimmy Olsen. Ala-Riihimäki onnistui ensimmäistä osakilpailua paremmin sijoittuen viidenneksi. Hän voitti kolme erää, sijoittui yhdessä toiseksi ja yhdessä kolmanneksi. Finaalissa hänen ajonsa hylättiin. 4 + 12 pistettä riittivät kokonaiskisan seitsemänteen sijaan. Mikko Jetsosen kisa ei mennyt aivan putkeen, sillä hän sai kasaan vain kolme pistettä. Yhteispisteet hänellä yhdeksän. Rami Syställe kertyi neljä pistettä  ensimmäisen kisan kahden pisteen lisäksi.

Ruotsissa ajettiin Pohjoismaiden mestaruuskisa
, jossa jääspeedwayuransa alkutaipaleella oleva Henri Ahlbom sijoittui hienosti viidenneksi. Hän voitti yhden erän ja muissa ajoi toiseksi.Neljä ensimmäistä sijaa menivät länsinaapuriin. Martin Haarahiltunen otti mestaruuden, Jimmy Hörnell hopeaa ja Stefan Svensson pronssia. Ove Ledström oli neljäs. Heikki Huusko, Max Koivula ja Tomi Norola ajoivat sijoille 7, 8 ja 9.Runsasta suomalaiskaartia edustivat myös Christer Biskop, Jani-Pekka Koivula ja Matti Isoaho sijoilla 11, 12 ja 13. Markku Weckman sijoittui tilalle 16 ja Seppo Siira sijalle 17.