Jääspeedwayn EM-finaali ajetaan jälleen Puolassa

TEKSTI: Ratalajiryhmä/SML

Jääspeedwayn EM-finaali ajetaan jälleen Puolassa, lähellä Varsovaa joulukuun alussa. Koronan seurauksena EM-finaali ajetaan nyt toista kertaa peräkkäin vuoden päätteeksi ja kauden aluksi, eikä perinteisemmin kevättalvella, kun kausi on yleensä ollut käynnissä.

Suomella kilpailuun on kaksi edustuspaikkaa, ja niitä lähtevät täyttämään nuoremman sukupolven Max Koivula ja Atte Suolammi. Reilu parikymppinen Koivula laittoi viime keväänä kotimaan arvojärjestyksen uusiksi ajettuaan Kauhajoen SM-finaalissa itsensä alkueristä maksimipistein suoraan finaalierään uransa toisessa virallisessa kilpailussa. Kotiin viemiseksi jäi lopulta loukkaantuminen, kun finaalierässä hän löysi itsensä yllättäen lumipenkasta. Suolammi puolestaan vasta kolkuttelee 20 ikävuoden virstanpylvästä, mutta oli mukana EM-finaalissa samalla radalla jo vuosi sitten, ja kevään -21 SM-finaalissakin hän ajoi itselleen hopeaa.

Koivula on lähdössä ensimmäiseen EM-tason esiintymiseensä intoa piukassa: ”Tottakai sinne lähdetään tavoittelemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta. Edessä on paljon uusia asioita, mutta olisi tietysti hienompaa nähdä päivän päätteeksi oma nimi tuloslistan yläpäässä kuin kuin alapäässä.”