Kullas vahvana SM-motocrossin kaatosateessa Orimattilassa

Tiedote 1.8.2021  Marko Vihriä I Kuva: SM-Motocross tiedotus

Vantaan Moottorikerhon Harri Kullas juhli kolmatta kertaa perättäin kaikkien erien voittoa, kun motocrossin SM-sarjassa ajettiin neljäs osakilpailu Orimattilassa sunnuntaina. MX2-luokassa puolestaan sarjakärki Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen väänsi niukan voiton Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemestä.
 
Iso-Britannian mestaruussarjassa tänäkin vuonna menestyksellä ajava Harri Kullas saapui Orimattilaan taskussaan Viron mestaruussarjan osakilpailun voitto lauantailta. Ammattikuljettaja vei sunnuntaina kahden edellisen SM-osakilpailun tapaan voitot MX1-luokan kummassakin erässä sekä MX1- ja MX2-luokkien yhteisessä superfinaalissa. Orimattilassa kilpailtiin kaatosateiden säestämässä päivässä erittäin vetisellä radalla.
 
– Viron kisassa oli vettä aivan älyttömästi ja nyt Orimattilassakin ajettiin märissä oloissa. Järjestäjät tekivät hyvää työtä radan suhteen, vaikka olosuhteet olivat vaikeat. Radalla oli toisessa erässä hyvää ja pitkää spooria röykkyjen kera. Piti oikein ajamalla ajaa, Kullas kuvaili.
 
– Jere Haavisto hiillosti minua ensimmäisen erän alussa, kunnes kiristin vauhtiani. Hän on kyllä hyvä erien aluissa, jolloin hänellä on kova vauhti ja hyvä ”tatsi”. Minulle erän alut ovat vähän heikompia, joten siinä syntyi kovaa kisaa. Lopulta kaikki voitot tulivat aika selkeällä erolla muihin.

Superfinaalin toinen ja kolmas sija menivät virolaiskuljettajille Indrek Mägille ja Karel Kutsarille. Neljäs oli Tampereen Motocrossin Jere Haavisto ja viides isäntäseura Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen. Paras MX2-luokan kuljettaja oli Matikaisen seuratoveri Mauno Nieminen, joka sijoittui seitsemänneksi. MX2-luokan SM-sarjaa johtava ja Orimattilassa MX2-osakilpailun voittanut, Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen oli superfinaalin toiseksi paras pikkuluokan kuljettaja sijoittumalla yhdeksänneksi.
 
MX1-luokan kahden erän perusteella osakilpailun kakkospaikan Kullaksen takana otti Mägi. Lohjan Seudun Moottorikerhon Emil Silander oli kolmas, Matikainen neljäs ja Kutsar viides.
 
Mägi johtaa kuusiosaista sarjaa, missä avausosakilpailun väliin jättänyt Kullas nousi jo toiseksi. Kutsar on kolmantena, Silander neljäntenä ja Matikainen viidentenä.
 

Vesterinen, Koskinen ja Mansikkamäki voittoihin

MX2-luokan neljännen SM-osakilpailun voitti siis Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen. Hän kävi tiukan kamppailun Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemen kanssa, sillä kumpikin ajoi erissä voiton ja kakkossijan. Vesterisen toisen erän ykköstila toi hänelle osakilpailuvoiton. Kolmas oli Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen. Nelospaikan nappasi Lohjan Seudun Moottorikerhon Joni Mäkelä ja viides oli virolainen Mikk Martin Lohmus.

Vesterinen johtaa SM-sarjaa. Nieminen on pisteissä toisena ja Kangasniemi kolmantena.

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan neljännen SM-osakilpailun voitti Vantaan Moottorikerhon Saku Mansikkamäki kummankin erän ykköstiloillaan. Hän nousi näin yksin sarjan kärkeen, kun ennen Orimattilan osakilpailua Turun Moottorikerhon Aaro Menna oli ajanut täsmälleen samat sijat Mansikkamäen kanssa. Menna oli Orimattilassa toinen ja on nyt sarjassa kakkosena. Osakilpailun kolmospaikan vei Hyvinkään Moottorikerhon Iiro Tofferi.  Orimattilassa 13:ksi jäänyt, Helsingin Moottorikerhon Simo Koskinen jatkaa sarjan kolmospaikalla.

Alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupissa jatkui Turun Moottorikerhon kuljettajien komento, kun Hermanni Koskinen voitti neljännen osakilpailun ja Miro Varjonen oli toinen. Osakilpailun kolmospaikan kuittasi Suonenjoen Moottorikerhon Aapo Lukkarinen. Varjonen johtaa sarjaa ennen Koskista ja Vantaan Moottorikerhon Eelis Viemeröä, joka keskeytti Orimattilan avauserän ja oli toisessa kakkonen.

Lauantaina sivuvaunuja sekä Suomen Cuppeja

Orimattilassa kilpailtiin myös jo lauantaina.

Sivuvaunujen kolmannen SM-osakilpailun voitti virolaispari Markus Normak – Karl-Robert Kasesalu. Kakkospaikan vei Kangasalan Moottorikerhon Matti Sipilä – Hyvinkään Moottorikerhon Jussi Veräväinen. Kolmanneksi ajoi Viron Robert Lihtsa – Birger Taal. Vantaan Moottorikerhon veljekset Mikko ja Henri Jumppanen keräsivät neljänneksi eniten SM-pisteitä. Virolaiskaksikko Ular Karing – Oliver Sebastian Lamp oli viides.

Naisten Suomen Cupin neljännen osakilpailun voitti EM-sarjan kiireiltään kotimaan radoille jälleen ehtinyt, Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi. Toinen oli Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Noora Uro ja kolmas Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen, joka johtaa Suomen Cupia.

35-vuotiaiden veteraanien neljännessä Suomen Cup -osakilpailussa mentiin Tuusulan Moottorikerhon Kimmo Laakson tahdissa. Sarjan kärkeen noussut, Orimattilan Moottorikerhon Matti Korkeamäki oli toinen ja edellisen osakilpailun voittanut Turun Moottorikerhon Janne Metsämäki kolmas.

45-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupissa jatkui Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiikin voittokulku, kun hän oli ykkönen nyt myös kauden neljännen osakilpailun molemmissa erissä. Turun Moottorikerhon Jarno Mattila nappasi kakkospaikan ja Forssan Moottoriseuran Toni Nordman oli kolmas.

55-vuotiaiden veteraanien neljännen Suomen Cup -osakilpailun ykköstilan kuittasi Kymen Moottorikerhon Juha Pekka Koirikivi, joka pitää sarjan kärkipaikkaa hallussaan. Toiseksi eniten pisteitä keräsi Heinolan Moottorikerhon Petri Tuukkanen. Karkkilan Moottorikerhon Pasi Virtanen oli kolmas.

125-kuutioisten pyörien MX125-luokan neljännen Suomen Cup -osakilpailun voitti loukkaantumisensa jäljiltä kilpailuihin palannut, Heinolan Moottorikerhon Eliel Lehtinen. Toinen oli Vantaan Moottorikerhon Eelis Viemerö ja kolmas Sipoon Moottorikerhon Eero Peippo. Suomen Cupia edelleen johtava, Turun Moottorikerhon Miro Varjonen jäi tällä kertaa neljänneksi kilpailussa, jossa kärkipään sijoitukset menivät vahvasti ristiin erien välillä.

SM- ja Suomen Cup -kausi jatkuu viidennen osakilpailuviikonlopun merkeissä Alavudella 14.-15. elokuuta.

Tulokset
SML SM-motocross, osakilpailu 4/6, Orimattila su 1.8.2021

 
Superfinaali (MX1 + MX2)
1. Harri Kullas, VMK, Yamaha, 19:03.710
2. Indrek Mägi, Viro, Kawasaki, +10.326
3. Karel Kutsar, Viro, KTM, +19.060
4. Jere Haavisto, TamMC, Kawasaki, +24.007
5. Juuso Matikainen, OriMK, Husqvarna, +50.894
…7. (paras MX2-luokan kuljettaja) Mauno Nieminen, OriMK, Husqvarna, +1:01.484
 
MX1 (SM 4/6)
1. Harri Kullas, VMK, Yamaha, 50 pistettä
2. Indrek Mägi, Viro, Kawasaki, 42p.
3. Emil Silander, LoSMK, GasGas, 40p.
4. Juuso Matikainen, OriMK, Husqvarna, 38p.
5. Karel Kutsar, Viro, KTM, 32p.
 
MX2 (SM 4/6)
1. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 47p.
2. Kasper Kangasniemi, TamMC, KTM, 47p.
3. Mauno Nieminen, OriMK, Husqvarna, 36p.
4. Joni Mäkelä, LoSMK, KTM, 30p.
5. Mikk Martin Lohmus, Viro, Honda, 27p.
 
MXJ (Suomen Cup 4/6)
1. Hermanni Koskinen, TMK, Yamaha, 50p.
2. Miro Varjonen, TMK, Husqvarna, 40.
3. Aapo Lukkarinen, SjMK, Husqvarna, 36p.
4. Viljo Hälvä, IMK, KTM, 32p.
5. Niko Hirvonen, SiMK, Husqvarna, 28p.
 
MXC/A (SM 4/6)
1. Saku Mansikkamäki, VMK, Husqvarna, 50p.
2. Aaro Menna, TMK, KTM, 44p.
3. Iiro Tofferi, HyMK, KTM, 40p.
4. Topias Reinikainen, SiMK, KTM, 33p.
5. Matias Miettinen, VMK, KTM, 32p.
 
Kaikki tulokset
https://speedhive.mylaps.com/Events/1891779
 
Sarjataulukot
(päivittyvät myöhemmin)
https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicRankResults