Lasse Kurvinen uusi flat trackin maailmanmestaruuden – aktiiviura päättyy kilpailemiseen lajin emämaassa 2022

Tiedote: Suomen Moottoriliiton tiedotus
Kuvat: Jukka-Pekka Purtilo

Lasse Kurvinen pääsi juhlimaan moottoripyöräilyn flat trackin maailmanmestaruutta, kun kauden viimeinen osakilpailu oli tauonnut Italiassa lauantaina. Mäntyharjulainen voitti MM-tittelin myös viime vuonna.

Lasse Kurvinen, 42, suuntasi itsevarmana flat trackin neljänteen, eli viimeiseen MM-osakilpailuun Boves-Cuneoon Italiaan. Hallitseva maailmanmestari johti sarjaa ajettuaan aiemmin Saksassa, Unkarissa ja Tsekissä kaksi voittoa sekä kakkossijan, vaikka jokaiseen osakilpailuun liittyi erilaisia haasteita.

Lauantaisessa päätösosakilpailussa Italiassa Kurvinen kuittasi kakkossijan. Se riitti varmistamaan Heinolan Moottorikerhon edustajalle MM-tittelin, kun pahin haastaja Kevin Corradetti jäi kuudenneksi. Italialainen sai MM-hopeaa.

- Nyt on hemmetin hyvä fiilis, Kurvinen iloitsi suureen ääneen.

- Ensimmäinen mestaruus tuli kaksiosaisessa sarjassa kahdella kakkossijalla viime vuonna. Nyt halusin puolustaa mestaruutta ja osoittaa, että todellakin pystyn sen uusimaan ja myös voittamaan kisoja. Lisäksi halusin rakentaa itselleni taustajoukkojeni vahvalla panostuksella niin hyvän pyörän, että pystyn ajamaan omien kykyjeni ylärajoilla. Onnistuimme kaikissa tavoitteissa.

Italialainen Francesco Cecchini voitti lauantaina, mutta Kurvinen ajoi varmaotteisesti toiseksi tietäen sen riittävän maailmanmestaruuteen. Espanjalainen Bailo Pelegrin Gerard oli lauantaina kolmas.

Boves-Cuneossa kilpailtiin TT-radalla, eli useita mutkia sisältäneellä baanalla ja etujarrulla varustetuilla pyörillä, kun aiemmat osakilpailut järjestettiin ovaaleilla ja vain takajarrullisilla pyörillä.

- Startit olivat viime osakisan tapaan haastavia sekä karsintaerissä että finaalissa. En vienyt yhtään lähtöä nimiini, vaikka starttasin eturivistä. Finaalin lähdössä Cecchini nousi nelospaikalta heti kärkeen ja minä pidin kakkospaikan. Sain hänet ajamalla kiinni, mutta otin varmasti, etten tee typeriä virheitä mestaruutta ajatellen.

- Ajoin koko kauden tasaisesti, kuten nytkin. Tällä iällä ei ole tarve sortua typeriin ”junnumokiin”. Vauhdin puolesta en olisi pystynyt parempaan, mutta pidän itseäni luokan nopeimpana kuskina.

Last dance -projekti huipentuu


6. joulukuuta 1978 syntynyt Kurvinen aloitti moottoripyöräharrastuksen kolmivuotiaana keväällä 1982. Urallaan muun muassa motocrossissa, endurossa, cross countryssa ja jääradalla kilpaillut sekä yhteensä 15 SM-mitalia voittanut Kurvinen päättää aktiivisen kilpauransa ensi keväänä. Silloin hän on harrastanut kaksipyöräisiä 40 vuotta.

Nimeämänsä ”last dance” -projekti saa keväällä huipennuksensa Yhdysvalloissa, kun Kurvinen suuntaa flat trackin emämaahan kilpailemaan. Moottoripyörillä kilpaileminen sai alkunsa valtameren takana jo 1900-luvun alussa.

- Minun piti lähteä Amerikkaan jo tänä vuonna, mutta siellä muutettiin sääntöjä, joiden mukaan yksisylinteristen pyörien luokassa kuskien yläikäraja on 39 vuotta. Suuntaankin sitten ensi keväänä kaksisylinteristen luokkaan, eli minun pitää opetella ajamaan täysin erilaisella pyörällä kuin millä olen nyt mestaruuteni voittanut, Kurvinen taustoittaa.

- Haluan kokea Amerikassa kisaamisen, joten lähden kahteen perinteiseen flat track -kisaan sinne. Ajan nykyisen 450-kuutioisen KTM:ni sijaan joko 700-800-kuutioisten tai 1200-kuutioisten pyörien pro-luokassa perinteisellä prätkämerkillä, Indianilla, Royal Enfieldillä tai Harley-Davidsonilla.

- Flat trackistä tuli päälajini vahingossa näin vanhalla iällä. Haluan vielä kerran päästä siihen isoon fiilikseen, mitä perinteinen, iso kisa voi tarjota. Sitten päätän aktiiviurani.

Kurvinen kilpailee tulevana talvena moottoripyörien jääradalla Suomessa. Hän voitti aikanaan nuorimpana kuljettajana, 17-vuotiaana 500-kuutioisten luokan Suomen mestaruuden. Ensi talvena hän haluaa olla vanhin Suomen mestari. Vaikka titteliä ei irtoaisikaan, palvelee jääradalla kilpaileminen tulevaa suurta haavetta, flat trackissä Amerikassa kilpailemista.

Tulokset
Flat track, MM-osakilpailu 4/4, Boves-Cuneo, Italia, la 9.10.2021

Flat track:
1. Francesco Cecchini, ITA
2. Lasse Kurvinen, FIN
3. Bailo Pelegrin Gerard, ESP
4. Markus Jell, GER
5. Hanson Schruf, AUT
6. Kevin Corradetti, ITA

Flat track, MM-loppupisteet:
1. Lasse Kurvinen, FIN, 94 pistettä
2. Kevin Corradetti, ITA, 80p.
3. Markus Jell, GER, 72p.
4. Bailo Pelegrin Gerard, ESP, 71p.
5. Daniele Moschini, ITA, 66p.

Lisätiedot:
www.facebook.com/lkracingpolariaktm