Makkonen, Lukkarinen, Koivurova ja Kokkonen vahvoilla motocrossin MX-liigassa Torniossa

8.8.2021 tiedote ja kuva:  SML Loukko.com Motocross-Liigan tiedotus

Lohjan Seudun Moottorikerhon Teemu Makkonen voitti motocrossin kansallisen MX-liigan kovatasoisimman ryhmän osakilpailun Torniossa sunnuntaina. Aapo Lukkarinen, Oliver Koivurova ja Hannu-Pekka Kokkonen olivat puolestaan vahvimmat omissa luokissaan.

Tornion Kaakamon hiekkaradalla järjestettiin MX-liigan niin sanottujen aikuisten kokoluokan pyörien viides osakilpailu sunnuntaina. Radalla oli Loukko.comin nimikkoluokka MX TOP250 Open, joka oli tutun viiden tasoportaan sijaan jaettu neljään ryhmään. Niistä A ja B ajoivat yhdessä sekä D ja E keskenään. Tulokset laskettiin kuitenkin jokaisessa ryhmässä erikseen.

Kovatasoisimmassa ryhmässä, eli A:ssa nähtiin useita Suomen mestaruussarjatason kuljettajia, joille MX-liiga toimii erinomaisena harjoituksena arvosarjaa ajatellen. Lohjan Seudun Moottorikerhon Teemu Makkonen voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa kakkonen, mikä takasi hänelle osakilpailun ykköstilan.

– Päiväni lähti hyvin liikkeelle aika-ajossa, missä sain vedettyä puhtaan kierroksen ja ajettua nopeimman kierrosajan. Vein ensimmäisen startin ja kontrolloin erää käytännössä koko ajan. Meillä oli kyllä kovaa kisaa Alexander Wiikin kanssa, ja Alex Tapiokin nousi kantaamme, Makkonen kuvaili.

– Toiseen erään alkoi sataa vettä. Vein taas startin, mutta ajolasini menivät erän aikana tukkoon. Putosin kolme sijaa, kunnes heitin lasit pois. Puristin sitten vielä jätkien ohi toiseksi.

Makkonen jatkaa MX-liigan kakkospaikalla, sillä ero Torniossa toiseksi sijoittuneeseen sarjakärki Alex Tapioon kaventui vain yhdellä pisteellä. Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden kuljettaja ajoi erissä kolmanneksi ja ensimmäiseen voittoonsa MX-liigassa.

Osakilpailun kolmospaikan nappasi 45-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupissa kaikki erät tänä vuonna voittanut Alexander Wiik. Sipoon Moottorikerhon konkari näytti vauhtinsa ajamalla SM-kuljettajien joukossa erissä toiseksi ja neljänneksi.

Torniossa neljäs oli Ylä-Savon Moottorikerhon Pekka Nissinen ja viides Tampereen Motocrossin Samuli Launonen.

Isäntien Lammilla aivotärähdys

Voitto-odotuksin kilpailuun lähtenyt, isäntäseura Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammi oli aika-ajossa neljänneksi nopein, mutta hän ei startannut avauserään lainkaan. Toisen hän puolestaan keskeytti, joten hän jäi osakilpailussa A-ryhmän viimeiseksi, eli seitsemänneksi. Lammilla oli selkeä syy tapahtumiin.

– Vedin aika-ajossa hirveät ”pannut” (kaatuminen) aivan täydestä kaasusta maalihyppyrin jälkeen. Siinä oli varmaan kivi, mihin osuin. Tajuhan siinä lähti ja tuli aivotärähdys. Kävin sairaalassakin, minkä takia en ajanut ekaa erää, Lammi kertasi tapahtumia.

– Mutta ajattelin sitten, että vetomiehet kyllä vetää kisan loppuun. Palasin kisapaikalle ja ajoin toisen erän kärjessäkin, kunnes alkoi näkyä niin paljon tähtiä silmissä, että oli pakko keskeyttää. Rannekin otti pahasti osumaa kaatumisessa, mutta ainakaan siinä ei murtunut mitään.

Lammin ja muidenkin SM-sarjan kuljettajien kausi jatkuu ensi viikonloppuna kauden viidennen SM-osakilpailun merkeissä Alavudella.

Polar Cross Moottorikerholle menestystä

MX TOP250 Open -luokan B-ryhmän voitti Suonenjoen Moottorikerhon Aapo Lukkarinen, joka on alle 20-vuotiaiden Suomen Cupissa tällä hetkellä neljäntenä. Hän päätyi Torniossa tasapisteisiin Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden (ASMP) Heikki Vähäpesolan kanssa, mutta Lukkarisen parempi toinen erä takasi hänelle voiton. Kumpikin sijoittui kertaalleen ykköseksi ja kakkoseksi. Vähäpesola oli A-ryhmän kanssa yhdessä ajetuissa erissä kuudes ja seitsemäs, kun Lukkarinen kirjasi puolestaan sijat seitsemän ja kuusi.

B-ryhmän kolmas oli Polar Cross Moottorikerhon (PCMK)  Aleksi Juntunen, neljäs Kuopion Moottorikerhon Santeri Kämäräinen ja viides Rovaniemen Moottorikerhon Juuso Ylipahkala.

D-ryhmässä voitto matkasi Ruotsiin Oliver Koivurovalle, joka voitti molemmat erät. Haapajärven Moottorikerhon Niko Teppo kuittasi kakkospaikan. Orimattilan Moottorikerhon Jere Tanhula oli paremman toisen eränsä ansiosta kolmas jättäen yhtä monta pistettä keränneen, ASMP:n Patrick Korpin neljänneksi. Siilinjärven Vesan Matias Korhonen ylsi viidenneksi.

PCMK:n Hannu-Pekka Kokkonen vei kummatkin E-ryhmän erät ja siten myös osakilpailun. Toinen oli Ruotsin Peter Koivurova ja kolmas PCMK:n Mikael Kokkonen. Nelospaikan nappasi Nurmijärven Moottorikerhon Teemu Kajaras. Sipoon Moottorikerhon Pyry Apell oli viides.

MX-liigan ulkopuolisessa, pienempien pyörien ja alle 15-vuotiaiden kuljettajien MXC/B-luokassa ykkössijan kirjasi nimiinsä Tampereen Motocrossin Lari Hartus, joka ajoi molemmissa erissä toiseksi. Ensimmäisen erän voittanut, Helsingin Moottorikerhon Viktor Leppälä oli yhteistuloksissa toinen ja kakkoserän voittanut, Konneveden Moottorikerho / UA:n Remu Heikkinen kolmas. Rauman Seudun Moottorikerhon Väinö Koivisto ajoi neljänneksi parhaiten. Karkkilan Moottorikerhon Mio-Onni Rautiainen oli viides.

SML Loukko.com Motocross-Liigan seuraava, toiseksi viimeinen osakilpailu järjestetään Heinolassa 28.-29. elokuuta. Kausi päättyy Sipoossa 11.-12. syyskuuta.

Tulokset
SML Loukko.com Motocross-Liiga Tornio, osakilpailu 5/7, su 8.8.2021

MX TOP250 Open A, yhteistulos:
1. Teemu Makkonen, LoSMK, Kawasaki, 499 pistettä
2. Alex Tapio, ASMP, KTM, 498p.
3. Alexander Wiik, SiMK, KTM, 496p.
4. Pekka Nissinen, Y-SMK, GasGas, 494p.
5. Samuli Launonen, TamMC, Yamaha, 493p.

MX TOP250 Open B, yhteistulos:
1. Aapo Lukkarinen, SjMK, Husqvarna, 399p.
2. Heikki Vähäpesola, ASMP, KTM, 399p.
3. Aleksi Juntunen, PCMK, GasGas, 396p.
4. Santeri Kämäräinen, KMK, KTM, 394p.
5. Juuso Ylipahkala, RoMK, KTM, 392p.

MX TOP250 Open D, yhteistulos:
1. Oliver Koivurova, Ruotsi, Kawasaki, 200p.
2. Niko Teppo, HjMK, Husqvarna, 198p.
3. Jere Tanhula, OriMK, KTM, 195p.
4. Patrick Korpi, ASMP, Husqvarna, 195p.
5. Matias Korhonen, SiiVe, KTM, 190p.

MX TOP250 Open E, yhteistulos:
1. Hannu-Pekka Kokkonen, PCMK, KTM, 100p.
2. Peter Koivurova, Ruotsi, Kawasaki, 96p.
3. Mikael Kokkonen, PCMK, KTM, 95p.
4. Teemu Kajaras, NjMK, Honda, 94p.
5. Pyry Apell, SiMK, KTM, 93p.

MXC/B, yhteistulos:
1. Lari Hartus, TamMC, KTM, 44p.
2. Viktor Leppälä, HMK, KTM, 41p.
3. Remu Heikkinen, KonnMK/UA, Husqvarna, 38p.
4. Väinö Koivisto, RaSMK, KTM, 36p.
5. Mio-Onni Rautiainen, KarkMK, Yamaha, 35p.

Kaikki tulokset
https://speedhive.mylaps.com/Events/1895002

Marko Vihriä
SML Loukko.com Motocross-Liigan tiedotus
044 302 3166
marko.vihria@gmail.com