MootoriGaala juhlisti kauden 2021 menestyjiä – 100-vuotisjuhlavuosi on startattu

Moottoriliiton kilpailijoilla, toimitsijoilla ja kerhoilla oli aihetta juhlaan MoottoriGaalassa 5.3.2022 – takana oli jälleen kerran menestyksekäs vuosi.

MoottoriGaalassa palkittiin erikoispalkinnoin taustavoimia, kansainvälisiä ja kansallisia menestyjiä ja valittiin vuoden 2021 moottoriuheilijaksi Lasse Kurvinen. Gaala toteutettiin hybriditapahtumana  ISTV:n striimilähetyksen välityksellä ja monipuolista moottoriurheilua juhlittiin yhdessä ympäri Suomen. 

”Kausi ja itseasiassa ura päästiin päättämään parhaalla mahdollisella tavalla eli jättämällä mestaruus Suomeen. Ikävä kyllä tulee kisakavereita. Viime viikolla tuli jo pyyntö tulla mukaan Flat Trackin ensimmäiseen MM-kilpailuun, joten innolla odotan mitä kesä tuo tullessaan”, kertoo Vuoden 2021 moottoriurheilija Lasse Kurvinen.


Seurat ja kerhot joutuivat jälleen sopeutumaan koronan hankaloittamaan vuoteen urheilussa. Kaikesta huolimatta, valtaosa liiton kilpasarjoista on pystytty toteuttamaan kerhojen ja lajiryhmien ansiokkaan ja arvokkaan työn tuloksena.

”Viime kauteen lähdettäessä korona oli pahimmillaan, mutta kaikesta huolimatta ollaan saatu vietyä läpi käytännössä jokainen sarja. Yksi mieleenpainuva onnistuminen oli snowcrossin MM-kilpailujen onnistunut läpivienti, joka oli huikea suoritus Lapin Moottorikerholta. Suuri hatunnosto meidän kilpailijoille, järjestäjille ja toimitsijoille, jotka ovat venyneet näissä muuttuvissa olosuhteissa”, muistelee viime kautta Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen.

Gaala toteutettiin Creative Technology Finland studiolta. Ilta muistutti mukaansatempaavasta ja jännittävästä moottoriurheilusta. Samalla skoolattiin yhdessä alkaneelle Moottoriliiton 100-vuotisjuhlavuodelle.

”100- vuotisjuhalavuosi tulee näkymään monissa tapahtumissamme ja se tulee olemaan laajasti lajeissamme mukana. Strategiatyö on käynnistynyt viime syksynä ja rakennamme polkua seuraavalle sadalle vuodelle. Viime vuonna aloitettu työ tulee näkymään vahvasti tämän vuoden tekemisissä”, kertoo Heikkinen juhlavuodesta.Tallenne lähetyksestä julkaistaan tähän linkkiin: https://www.is.fi/moottoripyoraily/art-2000008652497.html


ERIKOISPALKINNOT 2021 / Suomen Moottoriliitto ry

Suomen Moottoriliitto ry:n kunniamerkki
Martti Salo 

Vuoden 2021 Moottoriurheilija
Lasse Kurvinen 

Vuoden 2021 Teko
Pyry Juupaluoma 

Vuoden 2021 Moottorikerho
Helsingin Moottorikerho ry 

Vuoden 2021 toimitsija
Mia Aho 

Vuoden 2021 valmentaja
Marko Tarkkala 

Vuoden 2021 nuorisotyö  
Hämeen Moottorikerho ry 

Vuoden 2021 Junioriurheilija
Viktor Leppälä

Kiitoksena suomalaisen moottoriurheilun eteen tehdystä työstä   
Simo Merilä