SPEEDWAY: SM-liigaa ei ajeta kaudella 2022

TEKSTI: Ratalajiryhmä/SML

Speedwayn SM-liigaa ei tulevalla kaudella ajeta. Kahden korona-pandemian vaikeuttaman kauden jälkeen kaikki näytti edes vähän paremmalle kohti kautta 2022, mutta helmikuun aikana tilanne kuitenkin on kääntynyt siten, että päätös sarjamuotoisen kerhojoukkueiden SM-kilpailun järjestämisestä oli tehtävä. Ilmoittautumisaikaa oli jo jatkettu enemmän kuin yhden kerran, ja helmikuun alussa pidetyssä ratalajikerhojen kokouksessa puhuttiin vielä ääneen viiden joukkueen SM-liigasta tulevalle kaudelle. Näin ei kuitenkaan lopulta käynyt, vaan SM-liigan suhteen oli tehtävä päätös, jotta asiat saataisiin kesää varten etenemään eri uraa pitkin.

Mukaan lähdössä olleiden joukkueiden ilmoittautumiset on nyt mitätöity, joten mitä kevät tuokaan tullessaan, ovat kerhot ja kuljettajat vapaita osallistumaan tuleviin tapahtumiin ilman SM-liigan ilmoittautumisen tuomaa painolastia. Uudessa tilanteessa ensisijainen SM-liigan vaihtoehto on ajattaa kesällä kerrasta poikki kerhojoukkueiden SM-finaali, mutta tämä on vasta suunnitteluasteella.

Ensi kesän kilpailukalenterista on SM-tason tapahtumille jo kuitenkin varattu 18. kesäkuuta ja 20. elokuuta. Haapajärvellä ajetaan kesäkuussa speedwayn pariajon SM-finaali ja Tampereella elokuussa speedwayn henkilökohtainen SM-finaali. Maaradalla SM-finaalin järjestelyvastuun on ottanut harteilleen Forssan Moottoriseura, ja kilpailulle tullaan löytämään ajopäivä syksyltä SM-finaalin jälkeen. Sen ajoittumista ohjaa paitsi Pilvenmäellä ajettavat Kuninkuusravit, niin myös syksyn kansainvälinen maaratakalenteri.