Vatsatauti vei motocrossin EM-pisteille ajaneen Vesterisen voimat Latviassa

8.8.2021 Tiedote: Matias Vesterisen tiedotus/ Kuva:  Jukka-Pekka Purtilo, Arai-kuvat

Motocrossin Suomen mestaruussarjaa johtava Matias Vesterinen avasi Euroopan mestaruussarjakautensa lauantaina Latviassa, missä järjestettiin sesongin neljäs osakilpailu. Imatran Moottorikerhon kuljettaja ajoi arvokkaille pisteille, vaikka kärsi vatsavaivoista useita päiviä.

Italialaisen MGR-tiimin väreissä kansainvälisellä rintamalla kilpaileva Vesterinen nappasi yhteensä neljä pistettä ollen EM-sarjan kovimman luokan, EMX250, osakilpailussa kahden erän yhteistuloksissa 24. Ruokolahtelainen ajoi ensimmäisessä erässä 18:ksi ja toisessa 20:ksi, joista kummastakin kertyi pisteitä.

Vesterisen kilpailemista haittasi jo keskiviikkona alkanut vatsatauti, minkä seurauksena Suomessa orimattilalaista Team Motopalvelua edustava kuljettaja joutui viettämään ”istunnolla” pitkiä hetkiä. Hänellä oli myös kuumetta keskiviikkona ja torstaina.

– Ripuli vaivasi vielä kisa-aamunakin, muttei onneksi enää sen jälkeen. Maha kuitenkin sattui ja voimat olivat aivan poissa, mutta onnistuinpahan ajamaan erät maaliin, Vesterinen kuvaili.

Vesterinen lunasti paikkansa 40 kilpailijan eriin ajamalla aika-ajossa 50 kuljettajan joukossa sijalle 23. Se ei kuitenkaan antanut kovin erikoisia asetelmia lähtöpaikan valintaan. KTM-kuljettaja oli silti erittäin tyytyväinen siihen, miten hänen uusi kilpapyöränsä toimi ja miten lähdöt sujuivat.

– Pyöräni kulki starttisuoralla todella hyvin. Lähdöt onnistuivat, vaikka jouduin starttaamaan ulkoa. Ensimmäisessä erässä ajoin turhan varovaisesti alkukierrokset, joten moni tuli minusta ohi. Toisessa erässä ajoni oli parempaa ja aggressiivisempaa.

Parempaa luvassa

Vesterinen jätti tarkoituksella kauden kolme ensimmäistä EM-osakilpailua väliin, koska hänelle oli tärkeää keskittyä ajovauhdin kasvattamiseen harjoituksissa. Itseluottamukselle on puolestaan tehnyt hyvää se, että hän johtaa MX2-luokan SM-sarjaa neljän osakilpailun jälkeen. Vesterinen on voittanut kolme edellistä SM-osakilpailua.

EM-sarja on tänäkin vuonna poikkeuksellinen ja kausi jatkuu vasta lokakuussa. Silloin ajetaan kolme viimeistä osakilpailua järjestyksessä Saksa, Ranska ja Portugali.

– Uskon, että pystyn jatkossa taistelemaan hyvistä sijoista, kun olen terve. Luokan taso on todella kova, Vesterinen muistutti.

Loukkaantuneena oleva Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman ei ajanut Latviassa. Hän on sarjassa avausosakilpailun pisteillään 20:tena. Vesterinen on sijalla 42. Ensimmäisessä EM-osakilpailussa yhden pisteen ottanut ja niin ikään loukkaantumisista kärsinyt Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste on sarjassa 48:tenä.

EM-osakilpailun voitti norjalainen Kevin Horgmo, joka on sarjassa toisena.

Lohjan Seudun Moottorikerhon Emil Silander ajoi EMXOpen-luokassa viidenneksi ja Tampereen Motocrossin Jere Haavisto 11:ksi. Haavisto oli avauserässä toinen, mutta keskeytti jälkimmäisen.

Vesterisen kilpailukausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina, jolloin Alavudella järjestetään viides SM-osakilpailu.

Tulokset
Motocross, EM-sarja, EMX250-luokka, Kegums, Latvia, la 7.8.2021

EMX250, yhteistulos:
1. Kevin Horgmo, NOR, GasGas, 47 pistettä
2. Nicholas Lapucci, ITA, Fantic, 45p.
3. Rick Elzinga, NED, KTM, 42p.
…24. Matias Vesterinen, FIN, KTM, 4p.

Kaikki tulokset ja sarjataulukot:
https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Lisätietoja:

Marko Vihriä
Matias Vesterisen tiedotus
044 302 3166
marko.vihria@gmail.com